CONCEPCIÓN GIRONES GUILLEM MAYO 2000

s.o.s.  plaça de baix

 

Per favor deixem de lamentar-nos per les burrades que li van fer al nucli antic del poble fa temps, encara que ens coste, per la quantitat i magnitud de les mateixes, i traguem a la llum les immediates, les que s'estan fent; les que s'estan en este moment construint i planificant, perquè les actuacions futures i futuribles que inclús es puguen frenar no es duguen a terme.

Desperta Ontinyent, desperta. Que el nostre "meninfotisme" no ens faça còmplices de l'irreversible: de la seua destrucció.

Si, si, …Ontinyent bona terra i mala gent…

Perquè es necessita ser mala gent, encara que es guanyen pleits (així ens va també la Justícia, però eixe és un altre tema) per a destrossar la Cantarería o el carrer Callaris.

I ara la plaça de Baix tan monumental i conservable com la vila.

I si no els parem, seguiran, segur.

Caldrà aclarir-los, que tot objecte - incloses les persones - adquirixen de manera automàtica la valoració de joia o bé històric al complir els cent anys d'existència, i la plaça de Baix, així com la vila, el poble Nou, la Cantereria, el Pou Clar, etc. els sobrepassen amb escreix i el valor de conjunt representatiu d'una època, mereixen el seu millor i mes respectuosa conservació.

Caldrà ensenyar-los el concepte de "perspectiva-històrica" i "valor de conjunt".

La Cantereria és preciosa, a la qual cosa s'afegia el valor d'estar completa i se'l van robar, ja mai la tornarem a tindre sencera.

La vila és un monument en el seu conjunt i per tant intocable cap de les seues vivendes per humil que esta siga i per deteriorada que este, i per descomptat és aberrant projectar-li un parkig o altres accessos a costa dels seus edificis i muralla.

I per cert caldrà agrair als okupes que llenen les seues abandonades edificacions ja que els oriünds són incapaços d'apreciar-la i valorar-la en el que val, almenys així no cauran.

Com és possible que s'estiguen reclamant propostes per a pàrquings i s'haja autoritzat a construir un edifici pegat a la parròquia de sant Josep sense places d'aparcament?

Qui ho autoritza, no sap que és il·legal?

Este és el poble dels fets consumats: el tu feix que ja vindran a reclamar-te...

Riu-te el teu del respecte que li van tindre a hidroelèctrica en el 2 de maig, o el palau de Vellisca convertit en eixa meravella de Telefónica, ben representatiu de tot el que estic intentant transmetre, i no seguisc perquè és de domini publique l'etc. que li seguix.

No és la meua intenció avorrir el lector, sinó motivar-li perquè defenga els seus valors historicoturístics que no són pocs

En compte de fer pàrquings en la plaça de Baix haurien de fer tot el que es puga i impossible per buidar la plaça del Mestre Ferrero i el pati de sant Josep i fer-los 5 o 6 plantes subterrànies que resoldrien (o almenys pal·liarien) el problema d'aparcament on realment fa mes falta, on mes multes i actuacions de la grua es produïxen per imprevisió dels responsables d'esta barrabassada trafique de poble que tenim

Però que els ha fet el poble perquè així ho maltracten, i de manera tan irreversible?

Reacciona ontinyenti, no ho consentes

firmat concepció gironés guillem